Херта Берлин удължи договора на опитния полузащитник Кевин Принс-Боатенг с една година, след като играчът бе с ключова роля за оставането на столичани в Бундеслигата.

35-годишният футболист показа борбения си дух, за да помогне на Херта да спечели реванша от плейофите с Хамбургер с 2:0, който гарантира и оцеляването на отбора.

„Видяхме важността на Принс за нашия тим, не само в плейофа за оставане/влизане. Той е пример за подражание и дърпа всички напред. Точно това са качествата, от които имаме нужда през следващия сезон“, коментира спортният директор на Херта Фреди Бобич.

Той бе оставен на пейката при загубата с 0:1 в първия мач. Роденият в Берлин ганайски национал стартира кариерата си именно в Херта, след като излезе от школата и проби в първия тим през 2005.

След престои в повече от дузина клубове, включително Тотнъм, Борусия Дортмунд, Милан, Барса и Фиорентина, той се завърна в германската столица през юли 2021, където изигра 18 мача миналия сезон във висшия футболен ешелон на страната.