Легендата на френския и световен футбол - Зинедин Зидан, празнува 50-годишен юбилей днес. Пред "Екип" той разкри голямата си мечта - да води националния отбор на страната си. Зидан също така не изключи възможността един ден да бъде треньор на ПСЖ. Специалистът беше сред фаворитите за поста, но ръководството на парижани назначи Кристоф Галтие.

"Когато бях играч, имах избор - можех да отида в почти всеки клуб. Но като треньор не е така - няма списък с 50 отбора, в които бих могъл да работя. Има два или три варианта. Ако поема някой клуб, искам да печеля всичко. Казвам го с цялата скромност. Затова не мога да отида във всеки отбор“, каза Зизу, когато беше запитан за ПСЖ.

„Надявам се някой ден да стана треньор на националния отбор. Но не зависи от мен дали и кога ще се случи. Може да се каже, че мечтата ми е да водя Франция. Аз съм победител, без претенции. Не бях изненадан да вдигна три трофея от Шампионска лига с Реал Мадрид.

Ако не вярвах, че съм способен, нямаше да предприема тази стъпка. Работих усилено за тази награда. В крайна сметка победата беше толкова красива с дузпи, колкото беше срещу Юве през 2017 г. или следващата година срещу Ливърпул“, добави Зидан.