Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев обяви, че има план да се отпуснат 100 милиона лева, които да отидат в помощ на професионалните български футболни клубове за инфраструктурата им.

„Изготвихме програма за футболните клубове, която, може би, ако имаме още 2-3 седмици, ще представя. 100 милиона лева ще отидат в помощ на професионалните клубове за инфраструктурата им“, каза Василев пред БНТ.

„За спорт щяха да се отделят, надявам се да се отделят, много повече средства. Не защитавам ничии интереси в спорта и това е ясно. Не приемам такива критики. Тръгвам си с високо вдигната глава. Много хора има да ме изпращат с музика. Г-н Кралев може да ме изпраща с музика, много бизнесмени, които са завладели наши бази.

И ние ги принуждаваме да си тръгнат, защото не инвестират така, както трябва, но развиват собствен бизнес на гърба на държавата. Те могат да ме изпращат с музика.

Имаме председатели на федерации, които искат ме изпращат с музика. Те са свикнали държавният ресурс да го харчат за коли, апартаменти и почивки. Така че, повярвайте ми, има много хора, които искат да ме изпратят с музика“, добави Василев.