Илия Груев официално подновия своя договор с Вердер Бремен. От клуба не съобщиха подробности по новото споразумение, но се скъсаха да хвалят 22-годишния българин.

“Радваме се, че успяхме да обвържем един от футболистите, които завършиха нашата академия - Илия Груев. От известно време той е част от първия отбор и направи голяма крачка в своето развитие през миналата година. Виждаме голям потенциал в него и сме сигурни, че той ще продължи да се развива”, сподели директорът при „бременските музиканти“ Клеменс Фриц.

„Илия е умен футболист с добра техника и през миналия сезон показа, че може да ни помогне в халфовата линия. Вярвам, че той може да продължи да се развива и да се задържи в Бундеслигата“, добави треньорът Оле Вернер.

Самият Груев, към който имаше интерес от Аякс, отсече, че е щастлив да остане в отбора. „Горд съм, че съм играч на Вердер вече осем години и се радвам, че оставам. След положителните разговори с шефоветв в този специален клуб, знаех, че искам да подпиша удължаване на договора ми. Бих искал да благодаря на клуба за доверието, което ми оказаха и на феновете за невероятната подкрепа.“

Илия Груев се присъедини към Вердер на 15 години през лятото на 2015-а и си проправи път през академията. Халфът има 12 мача за младежкия национален отбор на България. Той записа 29 участия за Вердер във всички турнири, като е отбелязал 1 гол. Има и 19 срещи за тима от Бремен до 23 години.