Гарет Бейл официално се присъедини към ФК Лос Анжелис и обяви, че това е точният момент, за да играе в САЩ. 

Нападателят съобщи за трансфера още в събота, а сега той бе потвърден и от клуба. Договорът на уелсеца е за 12 месеца, с опция да бъде удължен до 2024-а. 

„Силно съм развълнуван от преминаването си във ФК Лос Анджелис. Това е правилното място за мен и семейството ми, както и точният момент в кариерата ми, така че нямам търпение да започна да работя с отбора“ заяви Бейл. 

Той ще навърши 33 години през следващия месец, като се надява, че с този трансфер ще бъде в оптимална форма за световното първенство, на което Уелс ще играе след 64-годишна пауза. 

„Гарет е един от най-динамичните и вълнуващи атакуващи футболисти от своето поколение. Добавяйки към отбора играч с такъв талант и опит имаме страхотен шанс да се подобряваме и развиваме. Той е пределно мотивиран да ни донесе трофеи и сме много доволни, че избра да играе при нас“ изтъкна генералният мениджър на американците Джон Торингтън. 

Бейл бе спряган и за Кардиф, където не губят надежда, че ще могат да го привлекат след година. В момента ФК Лос Анжелис е лидер не само в Западната конференция, но и цялата МЛС с 33 точки.