Бившият капитан на Манчестър Сити Фернандиньо се завърна в първия си клуб и подписа с Атлетико Паранаензе, съобщиха от пресслужбата на бразилския тим.

37-годишният полузащитник, който напусна „гражданите“ в края на миналия сезон след изпълнен с трофеи деветгодишен престой в Англия, парафира договор за две години и половина.

„Със страхотно задоволство се завръщам у дома…знаейки, че мога да приложа по малко от всичко, което постигнах в годините, прекарани в Англия“, сподели Фернандиньо в пресконференция на официалното си представяне в южния град Куритиба.

Роден в щата Парана, чиято столица е Куритиба, Фернандиньо стартира кариерата си в Атлетико като тийнейджър през 2002, преди да премине в Украйна в гранда Шахтьор Донецк три години по-късно. След осем години в Донецк, в които той спечели шест шампионски титли на Украйна, четири купи на страната и Купата на УЕФА (предишното име на Лига Европа) през 2009, Фернандиньо хвана окото на Сити.

До онзи момент той вече беше национал на Бразилия и изигра над 50 мача за националния отбор, помагайки на Селесао да вдигне Копа Америка през 2019, като игра на две световни първенства.

В Сити той спечели пет пъти Висшата лига, ФА Къп, шест пъти Купата на Лигата и игра във финала на Шампионска лига през миналата година. Атлетико е трети в класирането на Бразилската лига и достигна осминафиналите на Копа Либертадорес, където ще играе с парагвайския Либертад.

Фернандиньо ще бъде на разположение от 18 юли, когато бразилските отбори могат да картотекират нови играчи.