ПСЖ иска да продаде две от големите си звезди Лео Меси и Неймар, съобщава COPE.

Според изданието, двамата не се вписват в новата стратегия на парижкия клуб. Планът на почти сигурния нов треньор на парижани Кристоф Галтие и спортния директор на клуба Луис Кампос е да изградят по-конкурентоспособен отбор с по-малко звезди.

Анализ показва, че когато бившите съотборници в Барселона са заедно на терена, ПСЖ е изключителен в атака, но в големите мачове се защитава с по-малко футболисти, което се смята и за причина за отпадането от Реал Мадрид на 1/8-финалите в Шампионска лига.

В същото време шефовете искат да продадат Меси и Неймар възможно най-скоро, но осъзнават, че това ще бъде трудно осъществимо. Аржентинецът е на 35 години, бразилецът на 30, като и двамата са с много високи заплати, които не всеки може да си позволи. 

Преди да премине в ПСЖ, седемкратният носител на Златната топка беше свързван с Манчестър Сити, докато наскоро се появиха информации, че Неймар може да премине под наем в Ювентус и френските богаташи да плащат част от заплатата му. Челси също следи ситуацията с Неймар.

Снимка: БГНЕС