Новият треньор на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие бе представен на специална пресконференция в Париж. Досегашният наставник на Ница наследи на поста уволнения Маурисио Почетино и подписа договор с френския шампион за две години. В неговия щаб влизат асистентите Тиери Олексяк и Жоао Сакраменто, кондиционните треньори от Испания Педро Гомес и Алберто Пиернас и видео анализаторът Исидре Гомес Мадир.

„Развълнувам съм, горд съм. Пристигнах на „Парк де Пренс“ преди 45 минути, това е символ на френския футбол. Разбира се, че трябва да работим всички заедно, за да направим хората щастливи. Оценявам отговорността, която ми бе дадена, за да може ПСЖ да направи голям сезон, големи мачове, подвизи. Сам ще ми бъде трудно, но обединени сме силни. Говорих с Луис Кампос за този проект. Неговото присъствие в клуба бе решаващо“, бяха първите думи на Галтие.

„И преди съм работил в съблекални, пълни с голямо его, но за мен е чест да бъда начело на такъв отбор. Няма да има компромиси с това, което може да направи отбора силен. Няма да правя революция в съблекалнята. Ще гледам, ще слушам и знам, че имам пълната подкрепа на ръководството, за да взема решение, когато даден футболист не иска да се подчини на проекта“, смята треньорът.

„Трябва най-вече да печелим, но с подобен отбор сме длъжни и да играем добре. Имам на разположение футболисти от световна класа. Трябва да атакуваме, но и да запазим баланс“, вярва той, цитиран от "Тема спорт".

„Ще се адаптирам към отбора. Искам да виждам ритъм, интензивност, решителност, способност да се пресира, за да се затрудни съперника. Може би ще се ориентираме към защита с трима, за да използваме и силните ни флангови футболисти“, разкри Галтие.

„Факт е, че съм роден в Марсилия, но съм треньор на Париж. Търсим най-доброто място, където можем да работим, да печелим и няма по-добро място от ПСЖ. Когато ме потърсиха за първи път, оставих настрана моите корени и от много седмици вече дните и нощите ми са посветени на ПСЖ“, каза още специалистът.

„Неймар е един от най-добрите футболисти в света, кой треньор не го иска? Имам ясна идея за това какво да очаквам от Неймар. Не съм се срещнал още с него, но искам да остане“, категоричен бе той.

„Като френски треньор бях щастлив, че Килиан Мбапе остана. Знам какво иска той от отбора. Той е талантлив млад играч, върху когото не трябва да добавя допълнително напрежение“, смята той.

„Ще се срещна с двамата вратари. По принцип имам номер 1 и номер 2. За мен, а и за тях е по-просто да знаят каква е ролята им в тима“, добави треньорът.

„Мисля, че групата футболисти, с които ще работя, трябва да бъде намалена. Няма смисъл с нас цял сезон да са играчи, които почти не играят. Те няма да са щастливи. Ще се опитаме да направим оптималния състав, за да могат всички да участват“, завърши Кристоф Галтие.