Аякс (Амстердам) привлече нидерландското крило Стивън Бергвайн от английския елитен Тотнъм като плати за него 31,25 милиона евро, а новината беше потвърдена oт двата клуба.

Бергвайн, който си е роден в Амстердам, подписа и личен договор за 5 години. Като юноша той е играл за Аякс, но през 2011-а година напуска академията и преминава в ПСВ Айндховен.

"Стивън е футболист с много качества. Има много добра крачка, бързина, а също така и добра ориентация пред гола. Разбира се, че съм щастлив от неговото пристигане при нас и договора, който подписа. Вярвам, че ще даде още класа на нашия отбор, заяви треньорът на Аякс Алфред Шрюдер.

Бергвайн пристигна в Тотнъм през 2020-а година от ПСВ Айндховен, но категорично се провали в намеренията си да стане титуляр, записвайки едва два мача с пълни 90 минути. Иначе за две години и половина е записал повече от 80 мача, в които е вкарал 8 гола, но от мач на мач мястото му ставаше все по-несигурно.

24-годишният флангови нападател има 22 мача за националния отбор на Нидерландия, както и три пъти е бил шампион на страната с ПСВ Айндховен. Аякс обаче в момента доминира, като спечели третата си поредна титла през изминалата кампания и стигна до осминафинал в Шампионската лига.