Испанският Севиля привлече бразилския защитник Маркао до Насименто Тейшейра от Галатасарай за заместник на Диего Карлош, който през юни беше продаден в английския Астън Вила.

Севиля има ясна цел да продава най-добрите си футболисти, за да събере пари за по-голям таван на заплатите, все още се опитва да бъде конкурентна на претендентите за титлата в Примера дивисион, а също така и в Европа. Сега Маркао трябва да бъде поне толкова добър, колкото Диего Карлош.

26-годишното ново попълнение се обвърза c договор за пет сезона със севилци и е първото им ново попълнение това лято. След като детайлите по договора бяха уточнени, той замина за Република Корея, където трябва да се присъедини към новите си съотборници за контролна среща с английския Тотнъм. Въпросният мач е в събота на Уърлд Къп Стейдиъм в Сеул.

Маркао може да не бъде единственият нов централен защитник в Севиля, най-вече заради несигурната ситуация около Жул Кунде. Кунде отдавна е свързван с преминаване в Челси, които се нуждаят от спешна подкрепа на отбранителната линия след напускането на Андреас Кристенсен в посока Барселона и Антонио Рюдигер в Реал (Мадрид).