Гарет Бейл няма никакво намерение да спира с футбола  скоро, обяви самият той по време на официалното си представяне като играч на ФК Лос Анджелис. 

Уелсецът подписа с американците за 12 месеца, като дори имаше слухове, че може да прекрати кариерата си още след световното първенство в Катар. Той обаче бе напълно категоричен, че няма намерение да спира. 

„Все още съм само на 32, ще стана на 33 години в края на седмицата, така че имам още доста време във футбола. Не дойдох тук само за 6 или 12 месеца, а целта да остана възможно най-дълго. Искам да се справя добре, да оставя своя отпечатък в Лигата и в отбора, така че очаквам с нетърпение бъдещето“ заяви Бейл. 

„Така имам възможност да продълга да играя на добро ниво до следващото европейско първенство, а може би и след това, така че целта ми е да работя здраво. Тук базата и медицинския екип са на високо ниво и се искаме да вляза във форма максимално бързо. Наистина смятам, че мога да бъда на следвощото Евро, а може би и на още едно голямо първенство след това“ добави той. 

Неговият тим е лидер в Западната конференция на МЛС и има сериозни амбиции, след като привлече и Джорджо Киелини.