Бившето крило на Португалия и Манчестър Юнайтед Луиш Нани подписа с австралийския Мелбърн Виктори в една от най-големите сделки в А-лигата от години насам.

35-годишният футболист ще се присъедини за срок от две години от италианския клуб Венеция, след престои в САЩ, Испания и Турция, след като напусна Юнайтед през 2015.

„Горди сме от привличането на играч като Нани в нашия клуб и вярваме, че ще бъде невероятна придобивка за Мелбърн Виктори и цялата А-лига. Той се наслади на страхотна кариера, изпълнена с успехи, както на клубно, така и на национално ниво и ние вярваме, че неговото качество и опит ще бъдат ключови в постигането на нашите амбиции през този сезон“, заяви старши треньорът Тони Попович в свое съобщение.

Нани, който има 112 мача за Португалия и спечели четири пъти Висшата лига с Манчестър Юнайтед след присъединяването си на „Олд Трафорд“ през 2007, е най-голямото име, което пристига в австралийския футбол след Алесандро Дел Пиеро през 2012. „Развълнуван съм да дойда в А-лигата при Мелбърн Виктори и очаквам с нетърпение предизвикателството пред себе си“, каза Нани, който бе част от отбора на Португалия, станал европейски шампион през 2016.

Мелбърн Виктори ще играе контрола с Манчестър Юнайтед в петък като част от предсезонната подготовка на „червените дяволи“ в Азия и Австралия, но не се очаква Нани да бъде на линия за новия си отбор.