Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър трябва да бъде на разположение за контролата с Мелбърн Виктори, след като пропусна убедителния успех над Ливърпул с 4:0, обяви мениджърът на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг, докато призова отборът му да продължи по възходяща след набраната инерция.

Английският защитник не игра в първия мач на тима от предсезонната подготовка в Банкок, гледайки двубоя отстрани след удар по време на тренировка. В негово отсъствие, Рафаел Варан, Виктор Линдельоф, Ерик Баи и Алекс Телес получиха минути в центъра на защитата.

Тен Хаг сподели, че Магуайър ще изиграе поне 45 минути срещу австралийците. „Той е на линия за утре. Ще видим за колко дълго. Мисля, че може да изиграе половин мач“, коментира нидерландският специалист начело на Юнайтед, които ще играят още с Кристъл Палас и Астън Вила в Австралия.

Независимо от липсата на голямата си звезда Кристиано Роналдо, който пропуска турнето в Азия и Австралия поради семейни причини, „червените дяволи“ стартираха с категорична победа над Ливърпул. Тен Хаг сподели, че това е начинът, по който иска да вижда тима си.

„Искам продуктивност от всяка зона на терена. Това е най-важното нещо, играчите да поемат инициатива както с топката, така и без нея, в атака и в защита. Искаме да пресираме, да играем проактивен футбол, това трябва да е намерението ни. Мелбърн Виктори е различен отбор в сравнение с Ливърпул, така че се нуждаем от различен подход. Мисля, че те играят на добро ниво, така че очакваме с нетърпение този мач. Ще бъде добър тест“, каза наставникът, чийто отбор може да се изправи срещу бившия си футболист Нани, който премина наскоро в редиците на австралийците.

Междувременно, Маркъс Рашфорд е готов за „свежия старт“ под ръководството на Тен Хаг.

„За мен това е свеж старт и нещо, което очаквам с нетърпение. Намирам се в добро място в момента, просто искам да натрупам повече мачове. Мисля, че първите две седмици и половина на тренировки бяха добри, ние сме далеч по-здрави от миналия сезон, продължаваме да правим грешки, така че имаме още много какво да подобряваме“, коментира английският национал.