Роберт Левандовски се сбогува с Байерн Мюнхен, тъй като сагата с преминаването му в Барселона е близо до своя край.

След като седмици наред се съобщаваше, че нападателят остава въпреки желанието му да напусне, баварците най-накрая отстъпиха и вчера съобщиха, че са постигнали устно споразумение с испанските си колеги.

"Бих искал да благодаря на моите съотборници, членове на персонала, ръководството на клуба и всички, които винаги са ме подкрепяли и са направили възможно да спечелим трофеи за Байерн", написа Левандовски в Инстаграм.

Той прекара осем сезона в Байерн, печелейки Бундеслигата всеки път и вдигайки Шампионската лига през 2020 г. Той счупи множество рекорди за голове и си тръгва като един от най-великите играчи в клубната история, след като два пъти беше обявен за най-добър играч на ФИФА.

„Гордея се с това, което постигнахме заедно. Преди всичко бих искал да благодаря на феновете, защото вие сте тези, които правят Байерн специалния клуб, какъвто е.

Имам привилегията да прекарам осем прекрасни години с този клуб и неговите фенове и това ще остане в сърцето ми завинаги“, добави Лева.

33-годишният футболист може да подпише четиригодишен договор с каталунците още днес след договорена първоначална сума от 45 милиона евро.

Байерн изглежда вече си е подсигурил негов заместник в лицето на Садио Мане от Ливърпул. Вместо да разчитат на един играч да вкара 40 гола всеки сезон, германските шампиони се надяват да разпределят по-равномерно тази задача.

Крилото Серж Гнабри подписа нов договор до 2026 г.