Христо Стоичков посети тренировката на Барселона в Маями, говори за привличането на Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен и прогнозира, че каталунците отново ще станат шампиони на Испания.

"Щастлив съм за този трансфер. Той е голям голмайстор, който носи различни характеристики. Движи се много и върши много тежка работа. С този състав Барса ще спечели първенството, казвам го сега", заяви Стоичков, който беше цитиран от вестник Мундо Депортиво.

Носителят на "Златната топка" за 1994 година е категоричен, че "синьо-червените" имат нужда от изявен голмайстор.

"Имаме и Ауба, Ансу и феран Торес. Дембеле също поднови договора си. Оценявам тази страхотна работа на Ян и Жорди Кройф. Роберт има много качества и ще продължи да ги показва. Алексанко вдигна купата на Европейските шампиони на 34 години, Лео Меси е на същата възраст. В съвременния футбол е много важно да за израстването на останалите. Роберт е ветеран, на който завиждат. Той може да бъде баща на тези футболисти. Има много качества и ще продължи да ги показва", каза още Христо Стоичков.

Бившият футболист на Барса е категоричен, че "не е лесно да напуснеш Байерн след толкова много години и това, което е направил с екипа на "червените". То е грандиозно. Надявам се да продължи да вкарва голове Ще го направи и ще създаде много главоболия" за противниците.