Синът на бившия футболист на Литекс и ЦСКА Еуген Трика започна да бележи голове за алтернативния Стяуа

Синът на бившия халф на Литекс (Ловеч) и ЦСКА Еуген Трика започна да показва качества, след като вкара три гола в първите три мача за новия си отбор КСА Стяуа (Букурещ) в предсезонните контроли.

Атанас Трика пристигна под наем във военния отбор Стяуа от Университатя (Крайова) и явно ще свърши работа на треньора Даниел Оприца, съобщава БТА.

Едва на 18 години, Трика-младши вкара два пъти във вратата на Македония Гьорче Петров (Република Северна Македония) на лагера в Банско, а след това се разписа още един път за крайното 3:0 срещу третата формация на ЦСКА 1948 (София) с 3:0. За "военните" отбелязаха още Стефан Дръгичи и Рареш Енчяну.

Стяуа (Букурещ), който играе във втора лига на Румъния, вчера направи 0:0 с друг отбор от Република Северна Македония – ФК Брегалница (Щип). Реално това беше и първата среща, в която синът на Еуген Трика не успя да се разпише. Но трeньорът Оприца има обяснение: "Това беше приятелски мач с добър отбор. Агресивен, много агресивен отбор. Игра се на границата на допустимото и се радвам, че се разминахме без сериозни контузии. Имаше моменти, когато се играеше прекалено твърдо. Опитах се да говоря с техния треньор, защото няма смисъл някой да бъде наранен. Но явно това е техният стил".

Утре е последната контрола на армейския отбор от Румъния в Банско и вероятно ще бъде с най-сериозна тежест. Техен съперник е Акритас Хлоракас, новак в кипърската елитна дивизия, а Атанас Трика отново ще може да покаже голмайсторските си качества.

До странната ситуация в Румъния два клуба да имат претенции за наследството на Стяуа се стигна след като Министерството на отбраната на страната реши да създаде свой клуб и да забрани на Джиджи Бекали – собственик на ФКСБ, са използва името и символите на оригиналния клуб. Проблем за новия военен отбор е невъзможността да влязат в Първа лига, тъй като федерацията забранява на ведомствени отбори да играят в елита. А зад това решение мнозина съзират дългата ръка на Бекали.