Бившият аржентински защитник Даниел Пасарела (Буенос Айрес, 1953 г.) преминава през трудни моменти в живота си, пише "Труд". На 69-годишна възраст, бившият аржентински футболист, двукратен световен шампион, страда от последствията от Паркинсон и Алцхаймер, две невродегенеративни заболявания. 

Баща му Висенте, бивш треньор на Аржентина и Ривър Плейт, също е страдал и от двете заболявания. Роднини, близки до Пасарела, признават, че той почти не напуска дома си сам и че единственият път, когато това се е случило в Ломас де Сан Исидро, е да кара колата си, получавайки чужда помощ, защото често забравя адреса си, посещавайки сина си Лукас в Чакабуко.

Според различни медии през последните години Пасарела е получил предложения да тренира китайски, катарски, арабски и дори латиноамерикански отбори, но от семейството му уверяват, че това е по-скоро медиен шум, отколкото реалност, защото в никакъв случай той не би успял да заеме позицията.

Ривър Плейт е клубът, който последно тренираше през 2007 година. Именно в Ривър той стана най-добрият аржентински защитник в историята, което го направи един от само четиримата играчи, треньор и президент на един и същи клуб заедно със Сантяго Бернабеу (Реал Мадрид), Франц Бекенбауер (ФК Байерн) и Карлос Бабингтън, които са били на върха в един и същи клуб. 

Освен това той е единственият аржентински футболист, който печели два пъти Световната купа през 1978 и 1986 година. 

Gol.bg припомня, че до 90-те години Пасарела беше и защитникът с най-много голове в историята (134 попадения в 451 мача), преди да бъде изпреварен от Роналд Куман по този показател.