Трансферът на Неймар в Барселона от бразилския Сантос все още е съмнителен за испанските власти. Футболистът на ПСЖ ще седне на съдебната банка месец преди началото на световното първенство в Катар. 

Както съобщава El País, испанското министерство на финансите иска Неймар да влезе в затвора за две години и да плати обезщетение от 10 милиона евро.

Делото за финансови злоупотреби по време на трансфера ще е на 17 октомври, а обвинението е за предполагаема измама, която прокуратурата определя като укриване на данъци от 8,4 милиона евро. 

Към искането на Министерството на финансите се присъединява и това на бразилската компания DIS, която по това време твърди, че притежава 40 процента от правата на играча (закупени, когато той е бил на 17 години). Компанията иска пет години затвор за Неймар и възстановяване на 150 милиона евро, пише "Труд".

Освен Неймар в процеса са обвинени и неговите родители, двама бивши президенти на Барселона - Сандро Росел и Хосеп Мария Бартомеу, бивш треньор на Сантос и на Барселона, според информация на El País. 

Министерството на финансите иска две години затвор за бащата на Неймар и една година затвор за майка му, докато DIS иска по пет години и за двамата. 

Снимка: БГНЕС