Пари Сен Жермен си върна Трофея на Шампионите, след като разби Нант с 4:0 на „Блуфмийлд Стейдиъм” в Тел Авив. 

Миналата година парижани отстъпиха на същия стадион срещу Лил с 0:1 и не успяха да спечелят Суперкупата на Франция, но сега бяха повече от категорични. Те вдигат трофея за 9-и път в последните 10 издания на този мач и за 11-и в историята си. 

Мачът бе официален дебют за новия треньор Кристоф Галтие, който очаквано построи отбора във формация 3-4-3, а разликата в класите бе наистина сериозна. 

След няколко пропуска в началото, в 22-ата минута Лионел Меси откри, след като подаване на Неймар бе отклонено от защитник, аржентинецът заобиколи вратаря и отбеляза без проблеми. Той бе и избран за най-добър в мача. 

В добавеното време на първата част Неймар бе фаулиран пред наказателното поле и след като прекара на земята известно време и изглеждаше, че едва ли не кракът му е счупен, се изправи и с майсторски удар удвои аванса на своя тим. 

След почивката ситуацията не се промени и парижани продължиха да доминират. В 57-ата минута Марко Верати даде хубав пак съм Пабло Сарабиа, неговият удар бе спасен, а Серхио Рамос не успя да засече пред вратата. Испанецът обаче стигна пръв до топката и с пета я прати в мрежата за 3:0. 

В края на стигна до дузпа и червен картон за Нант, а спечелилият нарушението Неймар оформи крайния резултат от бялата точка. 

Другата суперзвезда на ПСЖ Килиан Мбапе пропусна мача поради наказание, но и без него ПСЖ демонстрира силна игра, само няколко дни преди старта на новия сезон в Лига 1.