Мениджърът Ерик тен Хаг предупреди медиите в Англия да не обвиняват само Кристиано Роналдо за твърде ранното напускане на "Олд Трафорд" по време на контролата на Манчестър Юнайтед с Райо Валекано и заяви, че португалският национал попада в плановете му за новия сезон във Висшата лига.

Тен Хаг описа инцидента като "недопустим за всички".

"Броят на напусналите по-рано бе голям и не е правилно да бъде отличаван само Кристиано. Преди да се говори за него, трябва да се проучи колко и кои са другите напуснали. Да, той беше част от тях, но те не бяха един или двама", заяви Тен Хаг.

"Казвал съм и преди, че планирахме сезона с Роналдо в състава. Той е нападател от най-висока класа и се радвам, че е тук. Роналдо е част от първия отбор, така че ще се придържаме към начертания план".

Тен Хаг потвърди, че Антони Марсиал ще пропусне съботния мач срещу Брайтън заради разтежение и продължи да бъде сдържан относно шансовете за евентуален трансфер на Френки де Йонг от Барселона. До момента Юнайтед е привлякъл халфа Кристиан Ериксен и защитниците Лисандро Мартинес и Тирел Маласия. 

"Доволен съм от трансферите до момента. Не се нуждаем просто от някой футболист. Трябват ни правилните играчи и точно върху това работим", каза още нидерландецът.