Ръководството на Барселона е открило нарушения в новия договор на нидерландския полузащитник Френки де Йонг, който е подписан през октомври 2020-а година, съобщи порталът The Athletic.

По този начин хората от клубната управа могат да започнат съдебно дело срещу бившите шефове на Ноу Камп, които носят вина за този договор. Също така изданието твърди, че Барселона ще се опита да прекрати този договор.

Според източник от клуба, през 2020-а година 25-годишният нидерландски халф Де Йонг е подписал контракта си при следните условия: съгласява се на намаляване на заплатата, но ще получи полагащите му се от стария договор 18 милиона евро в рамките на следващите четири години под една или друга форма.

The Athletic съобщава, че подобни договори вече са подписали Жерар Пике, Марк-Андре тер Щеген и Клеман Ленгле.

Уточнява се, че от Барселона са изпратили писмо до Де Йонг в средата на юли, давайки ясно да се разбере, че е готова да започне преговори относно законността на договора.

И също така моли играча да се върне към условията, фиксирани при предишното му споразумение от 2019-а година. Сайтът се е свързал с хора от старото ръководство на клуба, които гарантират, че няма проблеми с въпросния договор и той е сключен напълно законно.