Реал Мадрид и Айнтрахт Франкфурт ще се изправят един срещу друг в спор за Суперкупата на Европа. Двубоят между носителите на трофеите в Шампионска лига и Лига Европа ще се изиграе утре вечер на Олимпийския стадион във финландската столица Хелзинки и започва в 22:00 часа българско време.

Кралският клуб завърши по великолепен начин миналия сезон, след като стана шампион на Испания и Европа. Възпитаниците на Карло Анчелоти триумфира първо в Ла Лига, а след това удариха Ливърпул с минималното 1:0 във финала на най-престижния европейски клубен турнир в Париж.

„Белият балет“ се подсили през лятото с Антонио Рюдигер, Орелиен Чуамени и Мигел Гутиерес, като ще се опита да продължи с трофеи въпреки провала на трансфера на Килиан Мбапе, който реши да остане в Пари Сен Жермен. Първенството на Ла Лига още не е започнало, като „белите“ стартират защитата на титлата си в Испания с гостуване на един от новаците в Ла Лига Алмерия в неделя вечер.

Айнтрахт също ще помни винаги изминалата кампания, в която превъзмогна неубедителното си представяне в Бундеслигата, печелейки втория по сила евротурнир Лига Европа след равенство 1:1 в редовното време и продълженията и по-точен мерник при дузпите срещу шотландския гранд Рейнджърс.

Отборът на Оливер Гласнер се сдоби с няколко нови попълнения, като най-скъпото от тях бе Йенс Петер Хауге, дошъл от шампиона на Серия А Милан за 10 млн. паунда, а най-открояващ се след входящите трансфери е световният шампион с Германия от 2014 Марио Гьотце, който пристигна от ПСВ Айндховен.

Тимът от Франкфурт ще се опита да се реваншира за кошмарното начало на новата кампания в Бундеслигата, след като в двубоя на откриването отстъпи на действащия шампион Байерн Мюнхен с разгромното 1:6 у дома.

Реал е четирикратен носител на Суперкупата на Европа, като за последно ликува с отличието през 2017, когато надви Манчестър Юнайтед с 2:1 с попадения на Каземиро и Иско. Отборът е на един трофей от рекордьорите Барселона и Милан с по пет Суперкупи. Айнтрахт никога не е играл в мач за Суперкупата на Европа, като от германските представители единствено Байерн е печелил отличието – през 2013 и 2020.

Реал и Айнтрахт ще се изправят един срещу друг в повторение на финала в ШЛ през 1960, когато „белите“ грабват трофея за пети пореден път след зрелищното 7:3. Съдиийска бригада от Англия ще ръководи утрешния мач за Суперкупата. Главен съдия ще бъде Майкъл Оливър, а за негови помощници са определени Стюарт Бърт и Саймън Бенет. На ВАР-а ще бъде полякът Томаш Квятковски.