Реал (Мадрид) е просто отбор от друго ниво в сравнение с Айнтрахт, смята старши треньорът на германския клуб Оливер Глазнер. Снощи двата състава си дадоха среща в мача за Суперкупата на Европа и испанците спечелиха с 2:0.

Давид Алаба даде преднина на Белия балет малко преди края на първото полувреме на Олимпийския стадион в Хелзинки. През втората част Карим Бензема коригира мерника си и след пропуска преди това, успя да се разпише за 2:0, с което уби и интригата. Карим Бензема в момента си остава голмайстор номер 2 в историята на клуба с 324 гола.

Самият Глазнер и след мача не прие, че неговият отбор е показал някакво специално представяне в защита, но и така или иначе Реал (Мадрид) е отбор, който трудно може да се сравнява с когото и да било.

"Мисля, че подобрихме представянето си в сравнение с последния мач с Байерн (Мюнхен) (б.а – поражение с 1:6 на старта на първенството). Но не можеш да дадеш два шанса на Реал (Мадрид) и то такива отворени врати", започна Глазнер на пресконференцията след мача.

"Отборът ни се справяше добре в повечето време от срещата. Но извън тези моменти, когато се противопоставяхме, Реал доминираше и ни беше трудно тогава. В крайна сметка Мадрид беше по-добрият отбор и заслужено спечели".

Но треньорът явно е доста сериозно мотивиран да върви напред и използва срещата снощи, за да си даде лимити, които да преследва.

"Мисля, че всеки ще се съгласи, че в голяма част от срещата имахме стабилност в защитата. Но в атака имаме доста резерви – последният пас, последната топка не пристигаше в точния момент. Трябва и искаме да подобрим това. Но представянето ни срещу Реал ме прави оптимист. Видяхме къде сме, видяхме какво е нивото на противника и мога да кажа, че не сме достатъчно добри. Мъчи ме това, но трябва да го приема и сега е важно да имам тази амбиция, но и подкрепа от всички в клуба, за да достигнем това ниво.

"Реал (Мадрид) и като клуб, и като отбор е на друго ниво. Ние знаехме това и не сме си правили илюзии, но аз лично искам да подобрявам и себе си, и отбора. Мисля, че към този момент, ние играхме на най-доброто ниво, което можем да покажем. И ако всички са така мотивирани, както аз съм ги виждал в много моменти, наистина ще повишим нивото си".

Айнтрахт (Франкфурт) беше без сръбския си лидер Филип Костич, който е на път да премине в Ювентус. Въпреки това, те имаха някои добри моменти и първата възможност в мача за гол беше за тях, но пропусната от японеца Даичи Камада. Вратарят Тибо Куртоа обаче го отказа със спасяването си, както и след това и останалите 18 изстрела.

"Това беше решаваща ситуация. Аз не мога да кажа дали щеше да бъде достатъчно, ако бяхме повели с 1:0. Но винаги е по-добре да играеш с един гол преднина.

"Срещу отбори като Реал (Мадрид), Байерн, Барселона създаваш ли положения, трябва да ги вкарваш. Но вижте как рано Куртоа разбра къде Камада ще насочи топката, ето това е световната класа", завърши специалистът.