Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти обяви, че е изненадан от отсъствието на Тони Кроос от листата на номинираните за "Златната топка".

"Изненадва ме, защото Кроос направи фантастичен сезон. Но явно е проблем, ако номинираме всички играчи на Реал Мадрид, това го разбирам", иронизира италианският треньор на пресконференцията преди мача с Алмерия в Ла Лига.

"Валверде, Милитао, Алаба… всички заслужават да са там. Всички направиха фантастичен сезон. Не говоря да спечелят "Златната топка", но всички заслужават да са в листата", добави той.

Бразилецът Винисиус е част от 30 кандидати за трофея, който ще бъде връчен на 17 октомври. "Той вкара гола за победата за нашата 14-а Шампионска лига, направи невероятен сезон… Не му пука дали ще завърши 4-и или 9-и. За моите играчи само победата е важна. Той ще бъде по-добър в бъдеще. Но за съжаление на Вини този сезон победителят вече е при нас", каза още италианецът, визирайки Карим Бензема.

"Това, което очакваме от Винисиус, е да продължи по пътя на успеха. Той не е спирал, не се е уморил. Направи впечатляващ сезон, вкарвайки много голове. От него искаме да продължи така", заключи Анчелоти.