Шампионът на Англия от последните две години - Манчестър Сити, записа втора поредна победа, след като разнебити с 4:0 Борнемут.

Головете за "гражданите" мушнаха Иклай Гюндоган, Кевин де Бройне и Фил Фоудън, а автогол си заби Джеферсон Лерма. Този път новата звезда на Сити Ерлинг Халанд не успя да се разпише.

По този начин Сити е с пълен актив от 6 точки и голова разлика 6:0.


На "Етихад" играчите на Пеп Гуардиола не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и поведоха с три гола още преди почивката след попадения на Илкай Гюндоган, Кевин де Бройне и Фил Фоудън.

През втората част автогол на Джеферсон Лерма оформи крайното 4:0 в полза на "гражданите", като този път новият нападател на тима Ерлинг Халанд не успя да се разпише, но се отличи с една асистенция. 

Саутхямптън и Лийдс завършиха 2:2, като всичко по-интересно се случи след почивката. Родриго изведе гостите напред с два гола, но "светците" не се предадоха и Джо Арибо намали, а Кайл Уорд-Прайс изравни десет минути преди края на редовното време.

Брайтън и Нюкасъл завършиха 0:0, като домакините трябва да съжаляват повече за пропуснатия успех, тъй като направиха няколко пропуска.

С нулево равенство завърши и мачът между Уулвърхямптън и Фулъм.