Манчестър Юнайтед удари с 2:1 Ливърпул на "Олд Трафорд" и записа първа шампионатна победа за новия сезон.

До този момент "червените дяволи" бяха с две загуби, но сега успяха да вземат трите точки над вечния си съперник. Юнайтед нямаше победа над Ливърпул във Висшата лига от 10 март 2018 година, когато мениджър бе Жозе Моуриньо. 

Головете за домакините мушнаха Джейдън Санчо (16) и Маркъс Рашфорд (53), почетното попадение за гостите заби Мохамед Салах (81). Така Ливърпул е без победа от първите три кръга - две равенства и една загуба. 

"Мърсисайдци" нямаха поражение в първенството в цели 21 последователни двубоя. През миналия сезон Ливърпул спечели и двете издания на дербито с общ резултат 9:0, но сега Ман Юнайтед триумфира.

Трябва да се отбележи, че Хари Магуайър и Кристиано Роналдо останаха на пейката, като Кристиано се появи в игра в края на мача.


„Червените дяволи“ откриха резултата на „Олд Трафорд“ в 16-ата минута. Двойно подаване между Кристиан Ериксен и Тирел Маласия завърши с извеждащо подаване към нидерландския футболист в наказателното поле на „мърсисайдци“.

Маласия върна топката към точката за изпълнение на дузпа, където Джейдън Санчо овладя, финтира Джеймс Милнър, който падна на тревата и с хладнокръвен изстрел се разписа в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Алисон.

Съставът на Ерик тен Хаг двои преднината си в 53-ата минута, когато Антони Марсиал отне топката от Джордън Хендерсън в центъра на терена и изведе Маркъс Рашфорд зад гърба на Джо Гомес. Националът на Англия напредна в пеналтерията на гостите и с фалцов прати топката в близкия долен десен ъгъл на стража Алисон.

Ливърпул намали изоставането си в 81-ата минута. След центриране от ъглов удар Харви Елиът върна топката с глава в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, където Фабио Карвальо овладя и стреля, Давид Де Хеа изби, но при добавката Мохамед Салах се разписа в долния ляв ъгъл на вратата.

В класирането Манчестър Юнайтед събра актив от 3 точки и се изкачи до 14-ата позиция, докато Ливърпул е 16-и 2 пункта от три изиграни срещи.

Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:1

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Варан, Мартинес, Маласия, Мактоминей, Ериксен, Фернадеш, Санчо, Еланга, Рашфорд

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Елиът, Милнър, Хендерсън, Салах, Диас, Фирмино