Байерн Мюнхен отново се издъни в Германия, след като стигна само до равенството 2:2 при домакинството си на Щутгарт.

Домакините водеха с 2:1, когато главният съдия с помощта на системата ВАР отсъди дузпа за гостите, реализирана от Серу Гираси.

Французинът Матис Тел откри резултата за шампионите в 36-ата минута, а в 57-ата Крис Фюрих изравни. В 60-ата Джамал Мусиала пак изведе Байерн напред, за да се стигне до дузпата в края.

Това бе трето поредно шампионатно равенство за Байерн, който през седмицата смаза от бой Интер в Милано.

Баварците оглавяват подреждането, но в челото на класирането се намират четири тима с по 12 точки. Още в този кръг тимът може да бъде изпреварен.

В същото време Щутгарт няма победа от началото на сезона и се намира на 13-а позиция с 5 пункта. За отбора предстои домакинство на носителя на трофея в Лига Европа Айнтрахт Франкфурт, докато Байерн първо приема Барселона в Шампионската лига, преди да гостува на Аугсбург в Бундеслигата.

Марко Розе дебютира официално начело на РБ Лайпциг с класически успех над бившия си тим Борусия Дортмунд с 3:0 у дома. „Биковете“ поведоха още в 6-та минута след гол с глава на Вили Орбан.

В края на полувремето Доминик Собослай удвои аванса на домакините с чудесен шут извън наказателното поле, а резервата Амаду Хайдара оформи класиката малко след появата си на терена след асистенция на завърналия се в Лайпциг Тимо Вернер.

Отборът събра актив от осем точки и е десети в класирането, докато Дортмунд е един от четирите тима в челото с 12 пункта.

За „жълто-черните“ предстои гостуване на Манчестър Сити и Ерлинг Холанд в Шампионската лига, а след това е и дербито на Рур с Шалке 04. Лайпциг гостува първо на европейския клубен шампион Реал Мадрид, а впоследствие и визита на Борусия Мьонхенгладбах.