Българският халф на Вердер Бремен Илия Груев бе титуляр при равенството на тима си при гостуването на Байер в Леверкузен (1:1). Той обаче не изглеждаше изненадан от този ход.

"Треньорът ми каза в петък сутринта, че ме вижда като номер осем в Леверкузен. Бях щастлив, че получих възможност да играя още от първата минута", каза българският футболист пред вестник "Билд".

Синът на Илия Груев имаше възможност да вкара гол още в десетата минута, но основното е, че осигури стабилност в защита. "Играем в тази система от дълго време, всеки знае какво трябва да направи другият. Ето защо знам как да се движа на позицията на номер 8", коментира още Груев.

"Това беше тактически избор. За нас беше ясно, че имаме нужда от някой на позицията номер 8 до Романо Шмид, който е по-дефанзивно ориентиран, защото трябва да работим много в защита. Илия няма желание да влезе да играе веднага като осмица, а по-скоро получава топките като втори номер 6", коментира треньорът на Вердер Оле Вернер.

В Германия се коментира, че Илия Груев е оставил на пейката датчанина Йенс Стаге, който беше привлечен това лято от Копенхаген за 4 милиона евро, и е застрашил титулярното му място.