Легендата на германския футбол Лотар Матеус смята, че бившият му клуб Байерн Мюнхен ще даде време на треньора Юлиан Нагелсман и няма да бърза да го уволнява, въпреки лошото начало на сезона и четирите мача без победа в Бундеслигата.

Германският шампион загуби с 0:1 от Аугсбург в събота в баварското дерби, след като завърши наравно в предишните си три мача в лигата, което предизвика спекулации, че бившият треньор на Челси Томас Тухел може да смени Нагелсман.

"Не вярвам, че Юлиан Нагелсман е в беда и не вярвам, че ръководството разговаря с Томас Тухел, например“, каза рекордьорът по мачове за Германия Матеус в своята колонка на Скай.

"Байерн даде на Нагелсман петгодишен договор и платиха много пари за него. Това е най-дългият договор, даван някога на треньор в Байерн Мюнхен и затова всички ще се опитат заедно да се измъкнат от тази ситуация", каза още бившият национален селекционер на България.

Нагелсман пристигна от РБ Лайпциг срещу рекордна сума миналата година. Договорът му с Байерн е до 30 юни 2026 г.

„Да, със сигурност това е най-трудният период във все още началото на кариерата на този топ треньор и все пак вярвам, че той ще вземе правилните решения. Юлиан Нагелсман все още е правилният треньор за Байерн Мюнхен", каза Матеус, цитиран от БТА.