Феновете на Депортиво Кали избесняха в гостуването на своя тим на Кортулуа в двубой от 13-ия кръг на колумбийското първенство.

Депортиво губшеше в резултат с 0:2 до 81-ата минута, когато мачът бе спрян, след като голяма група фенове на гостите нахлу на терена и нападнаха футболистите на своя тим.

Съдията на мача и някои от футболистите успяха да избягат в съблекалните, но други нямаха този късмет и си изядоха боя от побеснелите запалянковци, които след футболистите на своя тим нападнаха и тези на домакините.

По данни на органите на реда, около 1400 са били феновете, нахлули на терена на „Естадио Досе де Октубре“ две минути след втория гол във вратата на тима от Кали.

Един от пострадалите бе нападателят на Депортиво и бивш национал на Колумбия Теофило Гутиерес. Той бе приклещен от нахлулите фенове, които го удряха и ритаха, като същото се случи и с треньора на Депортиво Майер Кандело.

От клуба публикуваха официално изявление, в което поискаха от местните власти да се намесят, за да предотвратят повторение на подобен инцидент в бъдеще.

„Спортната асоциация на Кали, Изпълнителният комитет, президентът Луис Фернандо Мена, професионалният щаб, длъжностните лица и служителите категорично отхвърлят агресията, тормоза и насилието, претърпени от нашия отбор по време на мача срещу Кортулуа. Това ясно осъжда всеки акт на насилие срещу нашите играчи и треньорския щаб. Молим с уважение правителството и спортните власти да се намесят, за да избегнем трагедия в бъдеще, която да скърби за нашия спорт“, написаха от клуба, цитирани от "Тема Спорт"

 

СНИМКА: Фейсбук Deportivo Cali.