Нидерландия докосва Финалната четворка в Лигата на нациите, след като победи с 2:0 Полша като гост в мач от група 4 на елитната дивизия. Коди Гакпо и Стивън Бергвайн донесоха успеха на "лалетата" във Варшава.

Тимът на Луис ван Гаал има с 3 точки повече от втория Белгия преди последния двубой между двата отбора в групата, а също и аванс от 4:1 след двубоя в Брюксел.

Срещата започна с инцидент, след като Теун Коопмейнерс бе ударен неволно в главата и се наложи да бъде заменен принудително Стивън Бергхаус. В 14-тата минута след отлична атака с по едно докосване, при която Дъмфрис намери на чиста позиция Гакпо, който без проблем откри резултата

 31-вата минута Бергхаус опита фалцов удар в наказателното поле, след като получи пространство, но топката мина покрай дясната греда на Шчесни. Малко след това Залевски пропусна да изравни. Проблемът за домакините обаче бе, че Робърт Левандовски не получаваше топката на стрелкова позиция. 

След почивката Нидерландия търпеливо изчакваше шанса си и той дойде след час игра. Бергвайн размени двойно подаване с Винсънт Янсен, което го освободи да остане сам срещу вратаря и с точен удар направи 2:0. В 80-тата минута Гакпо стреля от дистанция, но топката мина покрай гредата.

Така "лалетата" постигнаха четвърта победа в групата и са близо до второ участие сред най-добрите четири отбора в Лигата на нациите. Полша пък остана на 3-о място и в последния мач не трябва да губи от Уелс, за да си осигури оставане в Лига А.