Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал затръшна вратата за световното първенство за вратаря Тим Крул по категоричен начин. 

Причината е, че опитният страж отказал да се присъедини към тренировка на тима свързана с изпълнението на дузпи, отразяването на които той е специалист. 

Ван Гаал не повика 34-годишния Крул за мачовете с Полша и Белгия, но въпреки това изиска от него да помогне. След кано ветеранът отказал, вече е сиурно, че няма да ходи на световното. 

„За него повече няма бъдеще в националния, тъй като отказа да дойде. Това са последствията от решението му. Той ми се обади и ми каза, че ще пропусне. Жалко е, защото той можеше да ни помогне много предвид статистиката си при наказателните удари” обясни Ван Гаал. 

Крул, който е титуляр за Норич в Чемпиъншип, наистина е специалист при дузпите, като на световното през 2014-а влезе от пейката в края срещу Коста Рика и отрази два удара, за да прати Лалетата на полуфинал. 

Снощи Оранжевите спечелиха срещу Полша с 2:0 и имат 3 точки аванс пред Белгия и победа с 4:1 в първия мач между двата тима, така че са почти сигурни за Топ 4 на Лигата на Нациите.