Бившият бразилски футболист Кака, който спечели "Златната топка" през 2007 година и стана световен шампион през 2002-а, ще направи дебюта си като маратонец в Берлин неделя, съобщи агенция "Франс прес". Той заяви, че е "се вълнува толкова, колкото и преди мачовете".

Бившият играч на Милан и Реал Мадрид разкри, че борбата на баща му с КОВИД-19 го е подтикнала да участва в маратона.

"Той остана 45 дни в болница. За щастие е сред нас и днес", каза бразилецът, който ще тича в компанията на баща си и брат си.

"Той няма да тича, само ще ходи, но искаме да бъде с нас при това семейно предизвикателство", добави цитираният от БТА Кака.

Кака, чието истинско име е Рикардо Исексон дос Сантос Лейте, заяви, че маратоните са специални спортни събития, защото аматьорите могат да участват наравно с професионалистите.

"Това е нещо характерно за маратоните. След това можеш да кажеш, че най-добрият е направил това време, а ти си тичал до него за момент", заяви Кака, който се надява да премине дистанцията за по-малко от 4 часа. "Искам да завърша за около 3 часа и 40 минути, ако се чувствам добре. Но може да се справя и по-добре", завърши бразилецът.