Суперзвездата на Аржентина Лионел Меси говори след снощния успех на тима с 3:0 в контролата с Хондурас. Той призна, че в момента се чувства много по-добре в Пари Сен Жермен, а също така похвали атмосферата в националния отбор преди Световното първенство в Катар.

"Чувствам се добре и различно в сравнение с миналата година в ПСЖ. Знаех си, че ще стане така, и преди съм го изтъквал. Беше ми зле и така и не намерих себе си. Аз обаче също очаквах промяната и бях убеден, че тя ще се случи. Сега вече се чувствам различно, тази година е различна. Започнах сезона с друго съзнание и ми е удобно в клуба и съблекалнята, както и със съотборниците и стила на игра. Истината е, че се чувствам доста добре". 

"Имаме големи желание и вълнение. Все още остава малко време, но в момента трябва да сме добре в нашите клубове, за да се съберем на лагер сбора по най-добрия начин. Ние сме също толкова разтревожени, колкото хората в Аржентина, но трябва да останем спокойни. Разполагаме с голям състав за Световното първенство. Специален е дори, но трябва да вървим лека-полека". 

"Наслаждаваме се на всеки един момент, в който сме заедно, и сериозно се подготвяме, когато е време за работа. Сега е последният път, в който можем да бъдем заедно, така че трябва да отработим доста неща. Все пак няма да имаме много време след първия ни мач на Мондиала. Затова трябва да се възползваме от всеки момент, за да продължим да се развиваме по същия начин като досега".

"Ще е сложно по отношение на мачовете. Те са много, а почивните дни - малко. Смятам, че трябва да подходим така, както винаги правим. Ако преди това играеш с мисъл за Мондиала, за да не се предпазиш от нараняване, в крайна сметка това може да ти навреди. Аз съм от тези, които мислят, че нещата се случват, защото просто така става и ако е писано, ще се случи. Дай боже на никой да не му се случи лошо и всички да дойдат здрави".