Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро привлече футболната звезда Неймар в кампанията си само четири дни преди изборите в страната, съобщава АП.

Болсонаро посети младежки институт с нестопанска цел, създаден от Неймар в град Прая Гранде, и се обади от футболиста на Пари Сен Жермен, който благодари на крайнодесния лидер и каза, че се гордее с него.

На 2 октомври бразилците ще отидат до урните, за да дадат гласа си на първия тур от президентските избори. Фаворитът в надпреварата, левият бивш президент Луиз Инасио Лула да Силва увеличава преднината си пред Болсонаро в последните социологически проучвания, на фона на упоритите опасения за възможни следизборни политически смутове в Бразилия.

Бразилският президент пристигна в института, карайки мотоциклет заедно със свои привърженици.

"Президент Болсонаро, благодаря ви за това посещение. Иска ми се да бях там, но за съжаление съм далеч. Ще бъда с вас при следващата визита. Много се радвам, че сте там", каза Неймар във видео, публикувано от бразилския министър на комуникациите Фабио Фария.

Болсонаро публикува друго видео в Туитър, което показва обаждането на Неймар по време на посещението му, докато стотици деца са около президента и се снимат с него.

"Благодаря ви за подкрепата, както винаги. Знаете, че се гордея с вас", казва футболистът на крайнодесния лидер.

Неймар игра във вторник при победата на Бразилия с 5:1 срещу Тунис в приятелски мач в Париж и отбеляза един от головете от дузпа.

По време на пандемията от КОВИД-19 нападателят намекна в социалните мрежи, че оттегля подкрепата си за Болсонаро, който не е ваксиниран и гордо пренебрегваше здравните мерки, докато болестта се разпространяваше. Повече от 680 хиляди души са починали от вируса в Бразилия.

Болсонаро каза, че институтът на Неймар е "еталон за цяла Бразилия".

"Нашият Неймар е гордост за всички в страната", добави президентът.

Неймар да Силва Сантос, баща и агент на футболиста, също показа посещението на Болсонаро в профилите си в социалните мрежи.