Сестрата на Кристиано Роналдо Катя Авейро защити суперзвездата на Ман Юнайтед и Португалия. Както е известно, Роналдо е обект на куп критики от началото на сезона.

Той не впечатли с изявите си в последните мачове на националния отбор и според някои медии наставникът на Португалия Фернандо Сантош трябва да го остави на резервната скамейка.

„Португалците са болни, бездушни и неблагодарни хора“, които не ценят това, което Кристиано Роналдо е направил и продължава да прави за страната си.“

Авейро заяви, че е изненадана от поведението на своите сънародници, но подчерта, че Кристиано остава най-добрият футболист в света, но когато е на колене, трябва да му бъде подадена ръка.

„Той има зад гърба си семейството си и тези, които го обичат. Те винаги ще бъдат до него, независимо какво се случва. Но това, което се случва в момента, не е изненада за мен. Португалците са свикнали да плюят в чинията, от която ядат. Винаги е било така. Затова, когато някой се измъкне от пепелта и промени манталитета, това е пречка… Винаги ще бъдем с теб, кралю мой. Бъди спокоен“, написа тя в социалната мрежа Инстаграм.

„Трябва да подаваме ръка на тези, които винаги са давали всичко от себе си за Португалия. Португалците обаче са болни, дребни, бездушни и вечно неблагодарни. Този човек е на колене и няма кой да му подаде ръка. Това е просто жестоко. А той винаги е давал толкова много и продължава да дава. Този човек се казва Кристиано Роналдо и той просто е най-добрият играч в света“, пише Авейро.