Фланелката, която Диего Марадона носи, когато отбеляза гола, известен като „Божията ръка“ срещу Англия през 1986 година, ще бъде показана в Катар по време на Световното първенство, пет месеца след като постави рекордна цена на търг.

Тениската, която бе продадена за сумата от 9.3 млн. долара на анонимен купувач, е дадена под наем на Спортния музей на Катар „3-2-1“ и ще бъде показана от неделя до 1 април. Катар не назова новия собственик на фланелката, който тогава плати рекордна сума за спортен сувенир, но преговорите са започнали едва седмици след аукциона на 4 май.

Шейха Ал Маяса бинт Хамад бин Халифа Ал Тани, която е отговорник на катарските музеи и е част от фамилията, която управлява страната, сподели, че е „развълнувана“ да получи фланелката за специална изложба на Мондиала. „Фланелката имаше голямо приключение. Започвайки от момента, когато полузащитникът на Нотингам Форест Стив Ходж размени фланелки с Марадона след края на мача – действие, което сега изглежда вдъхновяващо“,каза тя в изявление за АФП.

Марадона вкара и двата гола при четвъртфиналната победа над Англия с 2:1 на Мондиала на стадион „Ацтека“ в Мексико Сити през 1986 година. /БГНЕС