Ливърпул е длъжен да покаже бойния дух от миналогодишната кампания в Шампионската лига, пише капитанът Джордан Хендерсън в обръщение към феновете в програмата за мача срещу Глазгоу Рейнджърс тази вечер.

"Червените" записаха първата си победа срещу Аякс през миналия месец, след като Жоел Матип вкара в 89-ата минута пред "Коп".

"Гостуването в Неапол бе тежко за всички ни, но победата срещу Аякс бе заслужена", казва той.

"И в този мач бяхме далеч от перфектни, но показахме характер и търсехме победата до последно. Това трябва да направим и тази вечер. Честно казано, всичко друго ще бъде крайно недостатъчно за нас като отбор. Искаме победа и нищо по-малко.

"Не се главозамайвам и знам, че тази вечер ще дойдете на трибуните далеч по-неуверени от минали сезони. Формата ни не е такава, каквато трябва да бъде, но вярата ви в нас ще бъде възстановена рано или късно. След равенството с Брайтън в събота треньорът каза, че са настъпили времена за битки и аз подкрепям неговото мнение.

"Без извинения, без самосъжаление и без седене и чакане. Не можем да го позволим като отбор. Предстоят ни големи предизвикателства и ние ще направим всичко по силите ни, за да спечелим възможно най-много точки. Лесните решения са илюзия и затова ние работим много. 

"Рейнджърс най-вероятно мислят, че сме уязвими, а може и да са прави. Резултатите ни не са достатъчно добри, за да се плашат от нас, така че наша задача е да върнем стандартите. Можем го. Факт, базиран на това, което виждах в последните години.

"В случая говоря най-вече за Шампионската лига, защото в този турнир постигнахме много и показахме, че сме силен отбор. Всичко е възможно. Ако се представяме добре в Европа, в отбора ще има позитивизъм.

"Положителен резултат довечера ще ни държи в правия път и ще бъде още една стъпка напред. Това обаче не е мач, който може да бъде спечелен с лежерна игра. Трябва да се борим и това смятаме да направим".