Нападателят на Байерн Мюнхен Садио Мане призна, че все още се нуждае от време, за да се приспособи към новия си отбор, казвайки, че е знаел, че преминаването от Ливърпул „е нямало да бъде лесно“.

Говорейки за УЕФА в интервю, публикувано днес, сенегалецът сподели, че се намира в процес на адаптация в Бундеслигата след осем години във Висшата лига на Англия.

„Преминаването от един клуб в друг не е лесно. Прекарах осем страхотни години в Англия, шест в Ливърпул и две в Саутхемптън. Сега съм в нова страна. Не е лесно, защото всичко се променя толкова внезапно – хора, тренировки, всичко. Всичко се променя, така че изобщо не е леко. Трябва да се адаптирам. Знаех това и изобщо не бях изненадан“, каза той.

Мане вкара първия си гол от шест мача насам при убедителния успех на баварците над Байер Леверкузен с 4:0 в петък. Победата върна германския шампион на правия път, след като тимът не бе печелил в Лигата от последния гол на сенегалеца в първенството, в третия кръг – най-дългата серия на Байерн без победа от две десетилетия насам.

Мане добави, че младият му отбор все още търпи развитие и е нормално да има непостоянни резултати. „Имаме много, много състав. За първи път в моята кариера съм част от толкова млада група. Това, което наистина се откроява за мен, е, че всички те са гладни за успехи. Всички искат да се развиват и са също така много внимателни“, завърши нападателят.

Байерн и Мане се изправят срещу чешкия Виктория Пилзен на „Алианц Арена“ по-късно тази вечер.