Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен си спретнаха лудо 2:2 в голямото дерби на Бундеслигата.

Баварците дръпнаха в резултата с голове на Леон Горетцка (33) и Льорой Сане (53), но домакините стигнаха до точката след попадения на Юсуфа Мукоко (74) и Антони Модест в добавеното време на мача.

Байерн бе в серия от осем поредни победи над Дортмунд, но по нелеп начин допусна изравняване в последната секунда на продължението и изпусна трите точки.

Трябва да се отбележи, че гостите завършиха мача в намален състав, след като в края от игра бе изгонен Кингсли Коман. 


Шампионите откриха резултата на „Сигнал Идуна Парк“ в 33-ата минута с първия си точен изстрел в мача. Автор на попадението бе Леон Горецка, който стреля по земя от дъгата на наказателното поле на „жълто-черните“, пращайки топката в долния десен ъгъл на стража Александър Майер.

Баварците удвоиха преднината си в двадесет минути по-късно, когато Лерой Сане получи топката зад дъгата на пеналтерията на домакините и стреля, вратарят Майер се докосна топката с двете си ръце, но тя влетя в десния му ъгъл.

Дортмунд намали изоставането си в 74-ата минута чрез Юсуф Мукоко. Истинската драма обаче предстоеше в самия край. В 90-ата минута Кингсли Коман бе изгонен от игра заради втори жълт картон за задържане на съперник.

Така в оставащите минути играта се пренесе в и около наказателното поле на Байерн, а там се включи и вратарят на домакините Александър Майер.

В последните секунди на добавеното време Нико Шлотербек достигна до аутлинията една изритана напред топка и с ювелирно центриране с левия крак я качи на главата на Модест, който оставен сам на задната греда реализира за 2:2.

В класирането Байерн и Борусия Дортмунд имат по 16 точки, като "баварците"е трети, а "жълто-черните" са четвърти.