Треньорът на френския футболен отбор Олимпик Лион Петер Бос е уволнен от клуба, съобщи вестник "Екип". Това става, след като отборът е в серия от 5 мача без победа в Лига 1 и се намира на седмо място в класирането. Тимът, който има големи амбиции, направи 4 загуби и едно равенство в последните си срещи.

Фаворит за поста на Бос е бившият национален селекционер на Франция Лоран Блан, съобщава още изданието, цитирано от БТА. 

Петер Бос бе подкрепян дълго време от ръководството на клуба, въпреки липсата на резултати и колебливата форма на отбора. Нидерландският специалист е имал среща в събота следобед с президента на клуба Мишел Олас и футболния директор Венсан Понсо. Договорът му бе до лятото на 2023 година. 

56-годишният Лоран Блан е световен шампион като футболист през 1998 година. Бившият треньор и на Пари Сен Жермен е свободен, след като през месец февруари бе уволнен от катарския клуб Ал Раян. Твърди се, че днес Блан ще пристигне в Лион с асистента си Франк Паси и кондиционния треньор Филип Ламбер. Лоран Блан вероятно ще бъде представен официално утре.