Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти очаква Тибо Куртоа да се завърне от контузия навреме за сблъсъка с Барселона в неделя.

Вратарят отпадна от състава за неопределен период от време в началото на месеца заради контузия. Куртоа не е играл за Реал след победата с 2:1 над Атлетико Мадрид на 18 септември.

Той пропусна три мача във всички турнири и също така ще отсъства, когато Реал ще се изправи срещу Шахтьор Донецк във Варшава в двубой от Шампионската лига във вторник.

Но най-важното е, че Куртоа се очаква да бъде готов за неделното дерби с Барселона на "Сантяго Бернабеу".

"Куртоа е много по-добре. Плановете са той да започне тренировки в четвъртък и да е готов за мача в неделя. Говорих с него, чувства se по-добре", каза Анчелоти на пресконференция.

Докато Куртоа няма да играе в срещата в Полша, Карим Бензема е готов да започне като титуляр. Французинът отсъства три седмици, след като получи контузия в бедрото при победата над Селтик в Шампионската лига миналия месец, преди да се завърне при равенството 1:1 с Осасуна на 2 октомври.

Анчелоти призна преди победата с 1:0 над Хетафе през уикенда, че Бензема е "малко уморен", но той ще се върне в състава във вторник.

"Карим е добре и е ясно, че утре той започва с Кроос и Менди, които са свежи и готови да играят", заяви Анчелоти.

Но Винисиус Жуниор, който е бил титуляр във всичките 12 мача на Реал във всички турнири този сезон, може би се нуждае от почивка.

"Той е един от играчите, за които трябва да преценя, защото е играл постоянно преди това пътуване", каза наставникът, цитиран от БТА.