Защитникът на ЦСКА Енес Махмутович беше включен в националния отбор на Люксембург за контролните срещи с Унгария и България. И двата мача ще се играят на „Стад дьо Люксембург“ в столицата на Великото Херцогство.

Бившият защитник на Люксембург Люк Холц, който сега води националния тим на малката страна, събра група от 25 футболисти. Той уточни пред медиите, че е имал в плановете и други футболисти, които обаче са отпаднали заради травми. Но пък няколко дебютанти ще получат шанс да се докажат. Мачът Люксембург – Унгария е на 17-и ноември, а на 20-и е срещата с лъвовете.

С контузия е нападателят Оливие Тил, който играе в Еюпспор. Но другите двама братя Тил – Венсан и Себастиен, са в отбора. Даниел Синани също няма да е сам, а ще има семейна подкрепа – брат му Дейвид, който е играч на местния Дюделанж, е извикан за първи път.

За сефте в отбора попаднат 16-годишният вратар Тиаго Перейра Кардосо от германския Борусия Мьонхенгладбах, Синани, Джеймс Алвес Родригес от Венеция и 18-годишният нападател Селим Турпинг.