Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн разказа интересни случки от първите си години на "Олд Трафорд".

Той разкри, че многократно е изпадал в сериозни разправии със сър Алекс Фъргюсън, защото се забавлявал до късно през нощта и всичко това е успяло да стигне до ушите на шотландския стратег. Той не крие пороците си, които е имал с бирата и цигарите, така че с него никога не е било скучно в съблекалнята на Манчестър Юнайтед.

Рой Кийн разкри пред медиите на Острова конкретни случаи, белязали кариерата му. „Няколко пъти сър Алекс ме дръпваше настрана и казваше, че съм бил в града в 2:30 през нощта и са ми викали такси. Казвах да, но че не съм нарушил правилото да не излизам 48 часа преди всеки мач. Накрая този разговор завършваше със спор и той ме питаше колко съм изпил, отговорът ми често беше лъжлив, защото изпивах 10-11 бутилки бира“, спомня си Рой Кийн.

По-късно той стана капитан, най-успешният в историята на Манчестър Юнайтед.

Кийн твърди, че на 21 години всеки млад играч в миналото е правил като него. „Защо да не се напия? Когато си на 21-22 години и играеш за Манчестър Юнайтед, това беше моят начин да се отпусна. Но знам, че след това ще имам разправия с треньора“, добави Кийн.