Шотландският гранд Рейнджърс назначи Майкъл Бийл за новия си мениджър, на мястото на уволнения наскоро Джовани ван Бронкхорст. 

Договорът на 42-годишния специалист е до 2026-а, като той идва от английския Куинс Парк Рейнджърс, където застана начело преди по-малко от 6 месеца. 

Бийл бе част от щаба на Стивън Джерард, когато той водеше Рейнджърс и запази добрите си отношения с клуба, въпреки раздялата през миналия ноември. Ето че сега той се връща в Глазгоу, като интересното е, че само преди няколко седмици отказа да води Уулвърхемптън, позовавайки се на достойнство и лоялност. 

„Фантастично е, че отново се връщам тук. Има някои нови лица, но и хора, които познавам много добре. Много съм горд, защото това е прекрасен клуб, който е институция. Да бъда негов мениджър е нещо специално“ заяви Бийл. 

„Радостен съм да приветствам Майкъл като нашия нов мениджър в стремежа да подобрим представянето си. Това е вълнуващо назначение за нас и неговата енергия и амбиция бяха ключови при взимането на решението“ изтъкна президентът Дъглас Парк. 

Понастоящем Рейнджърс е на 9 точки в класирането от Селтик, а в групите на Шампионската лига загуби и 6-те си мача при голова разлика 2-22.