Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг смята, че може да направи Маркъс Рашфорд най-добрият офанзивен футболист в света и да засенчи дори французина Килиан Мбапе, пише английският вестник „Сън“.

„От първият момент видях, че Маркъс има огромен потенциал“, каза нидерландският спец след малко повече от четири месеца съвместна работа с английския национал.

„Вярвам, че що се отнася до позиционирането на Маркъс в защита, почти няма по-добър футболист в света от него. Може да се види, че е подобрил играта си, когато не владее топката“, заяви още мениджърът на „червените дяволи“.

Ерик тен Хаг се надява Рашфорд да се довери на плана, който той има за него, но попитан дали може да го убеди да преподпише договора си с Манчестър Юнайтед, специалистът коментира:

„Не мога да отговоря на този въпрос. Това е решение на Маркъс. Това, което ние можем да направим е да му покажем, че на него това е най-добрият клуб. Точно това ще се опитаме да постигнем – да му предложим правилната среда, за да напредва и да се развива.“