Кристиано Роналдо може да прекрати футболната си кариера, смята бившият му съотборник от Манчестър Юнайтед Патрис Евра. 37-годишният нападател получи тежки удари по време на Световното първенство в Катар, на което завърши като резерва за Португалия.

В последните дни Кристиано тренира с Реал Мадрид, чакайки оферти от клубове. Засега се смята, че единственото реално предложение е от саудитския Ал Насър. Челси и Байерн Мюнхен, за които се смяташе, че искат Роналдо, засега по-скоро се въздържат от предложение.

“Когато сме си писали не сме говорили за бъдещето му. Говорим си за живота и за семейството, но кой знае. Меси заяви, че ще се откаже от националния отбор след Световното първенство, но не знам какво ще направи Роналдо. Понякога той получава прекалено много критики, особено в края на кариерата му. Но идва момент, в който трябва да си кажеш стоп.

Предполагам, че се е почувствал много зле, когато остана резерва за националния си отбор. Защото Кристиано иска постоянно да играе, искаше да спечели Световното първенство с родината си. Това е огромна мечта. И въпреки че не съм говорил за това с Кристиано, мисля, че няма да е изненадващо ако се откаже. Сега всеки казва, че Кристиано е лош човек или слаб играч. И си мисля, че няма да е изненадващо, ако се откажа”, смята Евра.