Асът на Пари Сен Жермен и националния отбор на Франция Килиан Мбапе разкри какво е казал на Лионел Меси след загубения финал на Мондиал 2022 в Катар. Нападателят даде да се разбере, че между него и другата голяма звезда на парижани – Лионел Меси, няма да има никакъв проблем след Световното първенство.

Французинът вече се завърна в игра и донесе победата на ПСЖ с 2:1 срещу Страсбург. Аржентинецът все още не е подновил тренировки след спечелената титла.

"Ще чакам Меси да се върне, за да можем да продължим да вкарваме голове заедно и да печелим. Говорихме след финала. Поздравих го. За него световната титла бе житейска мисия. Така бе и за мен, но аз загубих. Когато стане така, трябва да покажеш зрялост и да поздравиш другия отбор", заяви Мбапе. 

Той коментира и подигравките след финала на Емилиано Мартинес. Вратарят на "гаучосите" помоли за минута мълчание за Килиан Мбапе, когато всички негови съотборници купонясваха в съблекалнята на стадиона, а при празненствата в Аржентина, Мартинес носеше кукла с лика на френския стрелец.

„Това не е мой проблем. Нямам излишна енергия, която да хабя за такива безсмислени неща. Никога няма да преживея загубата във финала, но както казах на моя треньор и моите съотборници, няма причина моят клуб да страда за моя загуба с националния тим. Това са две различни ситуации”, добави световният шампион.