Ман Юнайтед тресна с 1:0 Уулвърхямптън на стадион "Молиню" и със спечелените три точки влетя в Топ 4 на Висшата лига.

Единственото попадение в мача заби звездата на "червените дяволи" Маркъс Рашфорд. Още едно попадение на Рашфорд бе отменено от ВАР малко по-късно.

Любопитното в мача бе, че въпреки прекрасната си форма и записаните гол и асистенция само преди броени дни срещу Нотингам Форест, Рашфорд не започна мача като титуляр. Английският национал се появи на почивката като смяна на Алехандро Гарначо, а мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг обяви преди срещата, че решението му е свързано с дисциплинарни причини.

След тази победа Юнайтед вече има 32 точки, докато  Уулвърхямптън е едва с 13 пункта в зоната на изпадащите отбори.


Първото добро положение в срещата дойде в шестата минута, когато Каземиро засече центриране на Кристиан Ериксен от корнер, но топката бе изчистена от бранител.

“Червените дяволи” имаха нова великолепна възможност десет след това , когато отбраната на домакините спря отличен извеждащ пас към Антони Марсиал, но впоследствие грешка в отбраната позволи на Алехандро Гарначо да се окаже очи в очи с Жозе Са, a стражът направи брилянтно спасяване при удара на аржентинеца.

До края на първата част не се случи нищо по-интересно пред двете врати на "Молиню".

Второто полувреме не започна по най-вълнуващия начин. Мачът се изнерви доста, като зачестиха фаловете и грубата игра. В 57-ата минута Бруно Фернандеш стреля от пряк свободен удар, но шутът му бе неточен. Минута по-късно, в другото поле, Рубен Невеш принуди Давид Де Хеа да прави атрактивно спасяване.

Така се стигна до попадението на Рашфорд. Последва още едно, което обаче не беше признато. Надападателятна Юнайтед си помогна с ръка и това се видя ясно на видоеоповторението.

Въпреки това Ютайтед влезе в Топ 4 за пръв път този сезон. "Червените дяволи" изпревариха Тотнъм с две точки. Двата отбора имат равен брой мачове.