Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг не определи дата за завръщането на Джейсън Санчо в първия отбор, но заяви, че няма да прави компромиси с физическото и психическото възстановяване на крилото, въпреки проблемите на тима му в атака.

22-годишният Санчо все още не може да влезе във върхова форма, след като се присъедини към Манчестър Юнайтед от Борусия Дортмунд през юли 2021. Той не е играл от 22-ри октомври и неговото отсъствие, както и напускането на Кристиано Роналдо оставиха Юнайтед с по-малко варианти в нападение.

Тен Хаг заяви миналия месец, че Санчо "не е в правилната фитнес форма". Той пропусна двата приятелски мача на отбора в Испания и му бе направена индивидуална програма за тренировки в Нидерландия, преди да се присъедини към тима тази седмица.

"Футболните играчи не са роботи. Никой не е същият и има нужда от индивидуален подход. Смятаме заедно с Джейдън, че това беше най-добрият избор. Той е в провилната посока", смята мениджърът.

"Бих искал Джейдън да се върне, колкото се може по-скоро, но има някои процеси, които не можеш да насилваш. Трябва да бъда търпелив, въпреки че нямаме много възможности в атака", добави Тен Хаг.

"В момента той не е готов. Физиката е свързана и с психиката и вярвам, че той прогресира, като това ще му помогне. Надявам се да се върне скоро, но не мога да кажа колко време ще отнеме", добави нидерландецът.

Манчестър Юнайтед ще търси днес седма поредна победа във всички турнири срещу Евертън за ФА Къп.